Over Moniek & Loes

Moniek Zegers | Rippling

Moniek

Hoe tribe in mijn leven vorm krijgt

Wonen. Als klein meisje wist ik al dat ik in een woongemeenschap wilde wonen, al groeide ik niet zo op. Sinds ik daadwerkelijk zo woon in Arneco (www.arneco.org), voel ik hoe belangrijk het is om samen te kunnen dragen. Samen zorg dragen voor ons landje, de gebouwen, ons eigen voedsel telen, spullen delen enzovoorts. Hopelijk gaat het in de toekomst een stapje verder, zoals samen onze kinderen opvoeden.

Relatie. Na jaren van worstelingen en gelukkig ook fijne periodes wordt mijn huwelijk met mijn man steeds gelijkwaardiger. Mede dankzij een tribe van zusters om mij heen is onze relatie gezonder dan ooit. Heerlijk zo’n groei door te maken met je lief, waarin er steeds meer van al onze gevoelens en gedachten er ‘mogen zijn’, voorbij eindeloze triggers en chronisch niet gehoord worden. Ik zeg dan ook ‘It (also) takes a tribe to create a healthy relationship.’

 

Benader Moniek voor

  • Tribe bewustzijn aanzetten in je woongemeenschap en je organisatie.
  • Mee sparren met jou als pionierende, ondernemende ziel. 
Loes Berkhout | Rippling

Loes

Hoe tribe in mijn leven vorm krijgt

Moederschap. Nog voordat ik zwanger werd van mijn dochtertje was ik gefascineerd door de kracht van tribe. Ik liet me in mijn hoge zwangerschap zegenen door twintig dierbare meisjes, vrouwen en elders tijdens een ‘Mothers Blessing ceremonie’. Daarna heb ik een ‘Kraamtribe Signal groep’ opgezet zodat mensen eenvoudig onze behoeften konden ontvangen en daarop konden inspringen. Maandenlang zorgde een grote cirkel van mensen om ons heen voor eten, boodschappen, afgestemd advies, een luisterend oor, hulp bij borstvoeden en zelfs brachten enkele dierbaren de nacht door naast onze baby.

Verbonden Scheiden. Toen 5 maanden na haar geboorte helder werd dat de vader van mijn dochter en ik niet op een gezonde, dragende manier samen konden zijn, had ik doormidden kunnen breken. Dankzij ongelooflijke steun van een groep zusters die mij hielpen spanningen en pijn los te laten in hun bijzijn, kon ik volwassen blijven relateren met de man die ik los moest laten. Toen ik buurvrouw van Moniek werd zijn we tot een nieuw ritueel gekomen om een goede weg te vinden in het co-ouderschap. We hebben een maandelijkse relatie onderhoud gesprek met spaceholding van Moniek. Het grappige is: we vinden het alledrie een kado! Mede dankzij deze gezamenlijke gedragenheid in mijn leven heb ik een dreigende burn out, postnatale depressie en dramascheiding weten af te wentelen. Ik ben DANKBAAR met hoofdletters.

 

Benader Loes voor

  • Tribe bewustzijn aanzetten in jezelf, je gezin, je woongemeenschap en je organisaties.
  • Verbindende Communicatie training voor organisaties : Het aanwakkeren van het verbindend vermogen van mensen door middel van praktische vaardigheden en bewustzijnsverruiming. Een cultuur van echt samen creëren.
  • Transformatie coaching: Alignment met je oorspronkelijke zelf in al je grootsheid.
  • Relatie coaching en mediatie: Versterken en/of herstellen van een waarachtige, gezonde verbinding en opdoen van essentiële relatievaardigheden. Voor allerlei soorten relaties: partners, ouder-kind, compagnons en collega’s, broer-zus, ex-geliefden/co-ouders, buren, familie.
  • Onderneming/business Alignment : Alignment en wijze raad rondom het stromend en gezond houden van jezelf als professional en je onderneming als wezen op zich.

 

Loes en Moniek | Rippling

Waar het begon

Er zijn van die ontmoetingen in je leven waarvan het klip en klaar is dat ze kloppen. Het verhaal van Loes en Moniek is er zo eentje. Het begon in een keldertje in Amsterdam, winter 2017. Daar volgden Egon en Moniek een NVC training om hun destijds moeizame relatie wat nieuw elan te geven. Loes assisteerde en begeleidde hen een paar keer apart van de grote groep. Er ontstond een klik.

Een half jaar later zochten ze Loes op in Driebergen voor een privé relatie sessie. Een kort gesprek volgde over wat we niet meer wilden op werkgebied (Loes: eenzaamheid van het zelfstandig ondernemerschap en Moniek: aan de gedragskant werken voor grote corporates). En over wat we wel wilden: diepe verbinding creëren, mensen van binnenuit helpen bewegen, een sterk gevoel van samen. Ergens weer die klik. Zo als dat gaat kwam het gewone leven er tussendoor.

Moniek verhuisde van Amsterdam naar Arnhem Zuid om te wonen in woongemeenschap Arneco. Op een dag bezoekt Moniek een Reconnective Healer voor haarzelf en haar dochter. Een warme Limburgse vrouw woonachtig in een schilderachtig huisje in Arnhem-Noord. Na afloop van de sessie praten ze nog wat na en vertelt Moniek wat haar bezighoudt op gebied van werken en wonen. ‘Oh, zegt de dame, dat zijn nou precies de zaken waar mijn dochter mee bezig is.’ Vrijmoedig vraagt Moniek: ‘Oh en hoe heet je dochter dan?’ Enigszins verbaasd over deze persoonlijke vraag stamelt ze uit :’Euh Loes.’ Toen ze ontdekte pardoes bij de moeder van Loes te zijn beland, kreeg Moniek het teken dat we echt een thee moesten drinken om al onze dromen en ideeën bij elkaar te leggen. Op een druilerige zaterdagmiddag in een café in Arnhem ontwaakte onze gezamenlijke vlam.